Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Шановні колеги!

У національному університеті «Києво-Могилянська академія» на базі магістерської програми «Археологія та давня історія України» відкрито кафедру археології (завідувач д. і. н., проф. В.І. Клочко). Переважна більшість викладачів кафедри — співробітники Інституту археології НАНУ. Курси з проблематики кам’яної доби читають Л. Залізняк, Ю. Кухарчук, О. Федорченко; енеоліту-бронзи — В. Отрощенко, В. Клочко, М. Відейко, С. Пустовалов, О. Шумова; раннього заліза — Ю. Болтрик; античності — А. Буйських, Р. Рейда; ранніх слов’ян — А. Скиба; Русі — А. Томашевський, М. Сагайдак, Ю. Козубовський; антропологію — І. Потєхіна, О. Козак; охорону пам’яток — Ю. Омельченко.

Тісні контакти з Інститутом археології НАНУ зробили кафедру головним джерелом кадрів для ІА НАНУ. Тридцять чотири наукові співробітники та аспіранти Інституту закінчили МП «Археологія» НаУКМА. Наша кафедра — це найкоротший шлях в археологію України. Більше половини її випускників працюють за фахом в археологічних установах чи в аспірантурі, а чотирнадцять захистили кандидатські дисертації. Майже 20 % активно діючих українських археологів — наші випускники.

Для підготовки археологів маємо аспірантуру, власну спеціалізовану бібліотеку, працює Археологічна експедиція НаУКМА, активно використо-вуємо бібліотеку, архів, фонди, музей Інституту археології НАНУ, експозиції музеїв Києва. Багаторічним спонсором програми є Інститут класичної археології Техаського університету США на чолі з проф. Д.Картером. Навчання безкоштовне. Університет надає гуртожиток.

Кафедра археології НаУКМА запрошує абітурієнтів для вступу на спеціальність «археологія». Бажаючі повинні мати диплом бакалавра або спеціаліста не обов’язково історика (перехресний вступ). Іспити з української, англійської та археології починаються 7 липня 2014 р. Пріоритет мають учасники археологічних експедицій, що мають уявлення про реальну археологію.

Шановні колеги! Просимо направляти перспективних молодих людей на нашу кафедру, яка відкриє їм найкоротший шлях в науку археологію.

Контактні телефони: 067-407-55-32 або 044-488-26-17 Залізняк Леонід Львович. Телефонуйте. Кафедра археології НаУКМА

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

Legio Historica
Проєкт створений студентами та випускниками історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як відповідь на міфи, фейки та фальсифікації від тих, хто "дізнався правду". Команда проєкту поєднує фаховість із крутими форматами, які дозволять вам дізнаватись про минуле із захопленням.

Ви знаходитесь тут: Новини Оголошення У національному університеті «Києво-Могилянська академія» відкрито кафедру археології