Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Корвін-Піотровський Антон Олексійович

КОРВІН-ПІОТРОВСЬКИЙ Антон Олексійович

Народився 18.10.1980 р. у м. Києві. Після закінчення середньої школи здобув вищу освіту за спеціальністю «історія» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (2002). При Інституті археології НАН України закінчив аспірантуру (2006).

Трудову діяльність розпочав у Інститут археології НАН України на посаді лаборанта у 1997 р., де працював з перервами до 2010 р. Протягом 2001—2013 рр. працював також у сфері видавничої діяльності, зокрема на керівних посадах у підприємствах видавництва та поліграфії різної форми власності. З травня 2013 р. — заступник директора державного підприємства «Науково-дослідний центр "Охоронна археологічна служба України"» Інституту археології НАН України, а з грудня 2014 р. Із 2021 р. — старший науковий співробітник ДП НДЦ ОАСУ ІА НАН України.

Веде активну громадську діяльність як член правління Всеукраїнської громадської організації «Спілка археологів України».

Як науковець цікавиться питаннями історії археологічної науки в Україні, методичними та правовим аспектами створення археологічної карти України, реформуванням сфери охорони культурної спадщини. Є співавтором низки проектів нормативно-правових актів.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Ви знаходитесь тут: Про нас Про нас