Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

In Sclavenia terra

In Sclavenia terra

Офіційна сторінка видання

Основний напрям досліджень

Відділ археології ранніх слов’ян та регіональних польових досліджень Інституту археології НАН України запрошує до співпраці в розробці археології слов’ян епохи раннього середньовіччя у проекті Відділу, періодичного наукового видання «In Sclavenia terra». Збірник «In Sclavenia terra» є серією, цілком присвяченою проблемам археології та ранньої історії слов’ян другої половини І тис. н. е. (друга половина V — Х ст.) — до становлення давньоруської матеріальної культури.

Принцип формування номеру

Кожен новий випуск формується зі статей, що надійшли протягом періоду формування збірника. Стаття має пройти незалежне закрите рецензування. Короткі відомості про статтю, що надійшла до редакції, будуть з’являтись на сайті. Після чого статті будуть розподілятися на рецензування.

Періодичність

Збірник виходить раз на два роки. До співпраці запрошуються автори. Статті, оформлені належним чином, будуть розглянуті редакцією та відправлені на закрите рецензування одному із членів редакційної колегії або незалежному рецензенту.

Оформлення статей

Редакція приймає до публікацій статті мовою рідної країни автора або англійською.

Правила для авторів / Instructions for Authors

Редколегія / Editorial Board

До співпраці запрошуються дослідники (доктори, кандидати наук та PhD) із історії та археології ранніх слов’ян для роботи у редколеції видання. Створена постійнодіюча редакційна колегія по відбору та рецензуванню статей, що будуть надходити до редакції.

Рецензування / Reviewing

Всі статті, що поступають до друку в збірник будуть проходити рецензування за двома критеріями. Перший, технічний критерій — на відповідність щодо правил оформлень. Якщо стаття оформлена правильно, вона поступає на наукове анонімне рецензування. Під час наукового рецензування стаття надходить до відповідного фахівця. Період рецензування близько одного місяця.

Кожен бажаючий, хто має відповідну кваліфікацію, може надати запит на статтю для рецензування. За позитивної рецензії, стаття надходить до збірника, за негативної — із відповідними зауваженнями направляється на доопрацювання.

Фінансування

Видання не має постійного джерела фінансування. Будь-хто може допомогти з фінансуванням збірника. При цьому, дані про надання фінансової допомоги будуть відображені на другій сторінці збірника. До співпраці запрошуються меценати. Видання наукового збірника є досить затратною справою для Науково-дослідного інституту, через скрутне становище, в якому опинився Інститут археології та Національна академія наук України, ми не маємо коштів для видання збірника.

Дані щодо серії (випуску 1) можна переглянути на сайті Інституту археології НАН України

2022, 4. Зміст. Випуск.

2020, 3. Зміст. Випуск.

2018, 2. Зміст. Випуск.

2016, 1. Зміст. Випуск.

Останнє оновлення на Неділя, 02 липня 2023, 22:23

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Архів випусків журналу «Археологія» (з 2008 р.)
на сайті Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Ви знаходитесь тут: Бібліотека In Sclavenia terra In Sclavenia terra