Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Оголошення

Полтава стародавня: Археологічна мозаїка міста

Полтавська обласна військова адміністрація
Департамент культури і туризму
ДП «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України
Полтавська археологічна експедиція
Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського
Всеукраїнська громадська організація «Спілка археологів України»
Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського

Фотовиставка: «Полтава стародавня: Археологічна мозаїка міста»

21 вересня 2022 року об 11.00 годині в приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбудеться відкриття фотовиставки «Полтава стародавня: Археологічна мозаїка міста». Виставка присвячена результатам досліджень у м. Полтава Полтавської археологічної експедиції ДП «Науково-дослідного центру «Охоронної археологічної служби України» Інституту археології НАН України (керівник — кандидат історичних наук Юрій Пуголовок).

Останнє оновлення на Середа, 21 вересня 2022, 07:31 Детальніше...

3D History for Ukraine

Заклик на підтримку збереження української культурної спадщини

Проєкт «3D History for Ukraine (https://www.3dhistoryukraine.com/)» — реакція на нагальний виклик зі збереження української спадщини на тлі жорстокої та невмотивованої російської агресії. Рівень діджиталізації української культурної спадщини та археологічних артефактів, навіть найунікальніших, вкрай недостатній. Тому нам необхідні рішучі заходи для якнайшвидшого оцифрування вцілілих артефактів. Ми вирішили об’єднати зусилля для придбання ручного 3D-сканера, аби експертна група істориків і техніків мала змогу зберегти культурну спадщину в Україні.

Останнє оновлення на Понеділок, 19 вересня 2022, 20:37 Детальніше...

З Днем археолога!

Сьогодні День українського археолога. Саме українського, бо у нас (і лише у нас) це свято визнано на державному рівні.

Традиційний тост “за тих, хто в полі” в умовах війни набуває особливого змісту. Цього спекотного літа немало колег перебувають у лавах ЗСУ та Територіальної оборони. Хоча б через це теперішнє святкування ДА не має визивати заперечень навіть у запеклих противників, — тих, хто вважає його пострадянським рудиментом.

Тостів “за тих, хто в полі” зайвих не буває. Зараз це також побажання археологам- воїнам повернутися додому живими. Повернутись з перемогою над рашизмом та скрєпними бандитами. Всіх українських археологів з нашим професійним святом! У нас після війни дуже багато справ на безкрайньому археологічному полі!

Ваша Спілка

(Ілюстрація знаходиться за посиланням)

Останнє оновлення на Четвер, 10 листопада 2022, 21:18

Інформлист конференції Переяслав

Шановні друзі!

ВГО "Спілка археологів України" є одним зі співорганізаторів науково-практичної конференції  "АРХЕОЛОГІЯ І ДАВНЯ ІСТОРІЯ ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ, яку проводить Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав".

Конференція  присвячена ювілеям визначних археологів України:
100-річчю з дня народження Тамари Григорівни Мовші;
100-річчю з дня народження Михайла Петровича Кучери;
70-річчю з дня народження Галини Миколаївни Бузян.

Дата проведення 20 квітня 2022 року.

Читати інформаційний лист

Останнє оновлення на П'ятниця, 28 січня 2022, 23:15

Поговоримо про внески

Шановні спілчани!

Згідно з рішенням загальних зборів від 20 грудня 2021 року річний членський внесок складає не менше 150 грн. Внесок варто сплачувати у І кварталі. Ви можете зробити внесок на більшу суму, якщо маєте таку можливість. Членські внески можна сплачувати індивідуально або одним платежем від відокремленого регіонального підрозділу.

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 5169 3305 1813 7077. При перерахуванні потрібно вказувати прізвище платника, аби було зрозуміло від кого надійшов платіж.

Останнє оновлення на Вівторок, 11 січня 2022, 00:35

Сторінка 2 з 11

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Історичний вебінар \ Historical Webinar
Канал презентує тематичні доповіді фахових істориків, конференції, огляд книжок та історичних фільмів, що висвітлюють, насамперед, різні періоди історії України, Польщі, РФ, інших держав Центральної та Східної Європи, питання українсько-польських, українсько-білоруських та українсько-російських взаємин.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

Ви знаходитесь тут: Головна