Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Хроніка

Привітання з 30-річчям Незалежності від САУ

Вже 30 років Незалежної України! Вітаємо, друзі! Вітаємо з тим, що нам пощастило жити в саме в цей час, комусь діждатись, а комусь народитись в часи Незалежності. Що ми, де б не бували, є представниками надзвичайно цікавої країни. Що ми, археологи, історики, музейники, освітяни, досліджуємо і продовжуємо відкривати історію нашої країни. Що ми продовжуємо справу наших предків і маємо, що передати наступним українцям. Горді з того, що маємо незалежну Україну. Незалежні разом з нею, вже 30 років.

У рік ювілею хочемо потішити вас науково-популярним виданням про здобутки української археології за 30 років. Вже зовсім скоро. А просто зараз — його анонс: археологічна листівка.

Слава Україні!

Останнє оновлення на П'ятниця, 27 серпня 2021, 10:16

Полтавський осередок САУ

Ми хочемо познайомити вас із нашими представниками на місцях і для цього розпочинаємо рубрику про наші середки. Ви дізнаєтесь, хто є членами Спілки в кожній області, чим вони займаються і навіть чого прагнуть. Але не забувайте, що Спілка — як живий організм, хтозна, може завтра і ви можете долучитися до якогось осередка і стати частиною великої та розгалуженої команди САУ.

Починаємо з полтавського осередка. І він презентував себе одразу кількома засобами: відеоролик, прес-конференція та ще багато цікавої інформації на власній сторінці в соцмережах facebook.com, academia.edu і власному YouTube каналі.

Останнє оновлення на П'ятниця, 20 серпня 2021, 17:29 Детальніше...

Сучасні реалії охорони та дослідження археологічних пам’яток України

15 серпня 2021 року на базі спільної археологічної експедиції Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка та Охоронної археологічної служби України в с. Михайлики на Полтавщині відбувся науково-практичний семінар «Сучасні реалії охорони та дослідження археологічних пам’яток України», до організації якого долучилася і Полтавський регіональний підрозділ ВГО «Спілка археологів України». Тематичний захід зібрав фахівців із Києва, Харкова, Полтави, Лубен та Опішні. Зацікавленість до заходу проявили й представники місцевої влади. Також варто зауважити, що до роботи наукового зібрання долучилися і студенти-археологи Полтавського Вишу. Одним із ключових питань в роботі семінару було налагодження співпраці із місцевими органами самоврядування в контексті охорони, збереження та валоризації археологічної спадщини.

Останнє оновлення на Вівторок, 17 серпня 2021, 11:40 Детальніше...

Спілка археологів України офіційно заявляє

Спілка археологів України офіційно заявляє:
Вітаємо з Днем археолога всіх закоханих в археологію, а також усіх причетних і зацікавлених цією наукою, професією і захопленням водночас! Археологи хочуть ділитися своїм святом з усіма. Тож гортайте запрошення, переходьте за посиланнями внизу і знаходьте найближче до вас місце святкування! Експедиції, заповідники і музеї підготували для вас до Дня археолога:
- екскурсії,
- концерти,
- фестивалі,
- виставки,
- ексклюзивні зустрічі,
- інтерактивні заняття.

Успіху всім нам і великих відкриттів!

Останнє оновлення на Вівторок, 17 серпня 2021, 11:04 Детальніше...

Прес-конференція до Дня археолога

В Археологічному музеї Інституту археології НАН України, для когось близькому, а для когось рідному — відбулася Зустріч із пресою Спілки археологів України. Говорили і показували:
• Підготовку до Дня археолога 15 серпня в польових умовах експедицій
• Стріми з польових досліджень, археологічної школи і перспективних туристичних об’єктів
• Коротеньку екскурсія Археологічним музеєм
• Анонси археологічних проектів до 30-річчя Незалежності України.

Останнє оновлення на Понеділок, 16 серпня 2021, 20:59 Детальніше...

Сторінка 5 з 14

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Legio Historica
Проєкт створений студентами та випускниками історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як відповідь на міфи, фейки та фальсифікації від тих, хто "дізнався правду". Команда проєкту поєднує фаховість із крутими форматами, які дозволять вам дізнаватись про минуле із захопленням.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Історичний вебінар \ Historical Webinar
Канал презентує тематичні доповіді фахових істориків, конференції, огляд книжок та історичних фільмів, що висвітлюють, насамперед, різні періоди історії України, Польщі, РФ, інших держав Центральної та Східної Європи, питання українсько-польських, українсько-білоруських та українсько-російських взаємин.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

Ви знаходитесь тут: Головна