Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Публікації

Білан Ю.О., Солтис О.Б. Великий Курган ранньоскіфського часу на Київщині

Останнє оновлення на П'ятниця, 27 листопада 2020, 15:29 Детальніше...

Бондар О.М. Чернігів: місто і фортеця у ХIV — XVIII століттях

Бондар О.М. Чернігів: місто і фортеця у ХIV — XVIII століттях. — К.: Видавець Олег Філюк, 2014. — 202 с.

Монографія присвячена проблемі топографічно-просторового розвитку Чернігова в пізньосередньовічний та ранньомодерний періоди існування міста – від монголо-татарського погрому в середині ХІІІ ст. до ліквідації Чернігівської фортеці наприкінці ХVІІІ ст. та кардинального перепланування вуличної системи історичної частини Чернігова. Книга буде корисною для істориків, археологів, краєзнавців, студентів та всіх небайдужих до історії українського містобудування.

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Останнє оновлення на Неділя, 10 серпня 2014, 23:30

Старожитності Степового Причорномор'я і Криму (Т. XVII)

Останнє оновлення на П'ятниця, 27 листопада 2020, 15:30 Детальніше...

Полин С.В. Скифский Золотобалковский курганный могильник V–IV вв. до н. э. на Херсонщине

Полин С.В. Скифский Золотобалковский курганный могильник V–IV вв. до н. э. на Херсонщине. — К.: Издатель Олег Филюк, 2014. — 776 с.

Монография посвящена публикации и анализу материалов раскопок скифского курганного могильника конца V–IV вв. до н. э. у с. Золотая Балка Нововоронцовского района Херсонской области, исследованного Херсонской археологической экспедицией Института археологии АН УССР в 1978–1982 гг.

В научный оборот вводится информация по 12 скифским курганам, в числе которых пять курганов скифской знати разного уровня высотой от 1,3 м до 6,0 м и семь курганов ря-дового населения. Дается подробное описание раскопок курганов и исследованных в них объектов, описание и сравнительный анализ находок. На базе современных разработок скифские курганы Золотобалковского могильника датируются в пределах конец V — третья четверть IV вв. до н. э. На этой основе определено место курганов Золотобалковского могильника в кругу скифских памятников Северного Причерноморья.

Особое внимание уделено датировке скифских степных курганов на основе греческого керамического импорта. Привлечены практически все известные на сегодняшний день находки из скифских курганов степного Северного Причерноморья. На сегодняшний день учтено 909 скифских погребений, датированных по греческой керамике.

Книга будет полезна для дальнейших исследований скифских древностей и написания обобщающих работ по древней истории Украины, учебников, пособий, чтения лекций.

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Останнє оновлення на П'ятниця, 27 листопада 2020, 15:32

Презентація монографії Юрія Ситого „Християнські поховальні пам’ятки давньоруського Чернігова”

У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г.Короленка 2 квітня 2014 року в рамках засідання клубу „Краєзнавець” була презентована монографія старшого наукового співробітника кафедри історії та археології України Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М.Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Юрія Ситого „Християнські поховальні пам’ятки давньоруського Чернігова”.

Далі >>

Останнє оновлення на Понеділок, 09 березня 2015, 22:32

Сторінка 6 з 11

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Історичний вебінар \ Historical Webinar
Канал презентує тематичні доповіді фахових істориків, конференції, огляд книжок та історичних фільмів, що висвітлюють, насамперед, різні періоди історії України, Польщі, РФ, інших держав Центральної та Східної Європи, питання українсько-польських, українсько-білоруських та українсько-російських взаємин.

Ви знаходитесь тут: Головна