Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Голові Запорізької обласної державної адміністрації Старуху Олександру Васильовичу

Голові Запорізької обласної державної адміністрації
Старуху Олександру Васильовичу

Голові Запорізької обласної ради
Жук Олені Юріївні

Як нам стало відомо, на даний час групою депутатів Запорізької обласної ради та директором Запорізького краєзнавчого музею поставлене питання про припинення існування Комунального закладу «Запорізький обласний центр охорони культурної спадщини» Запорізької обласної ради (далі Центр). Центр був створений у 2009 р. на базі Інспекції охорони пам’яток історії та культури. Діяльність Центра спрямована на реалізацію основних пам’яткоохоронних заходів — виявлення, облік, дослідження, моніторинг, популяризація об’єктів культурної спадщини.

Останнє оновлення на Вівторок, 02 березня 2021, 13:09 Детальніше...

Щодо захисту честі та гідності членів ВГО «САУ»

У відповідь на звернення біолога та популяризатора науки Олексія Болдирєва, — https://www.facebook.com/oleksiy.boldyriev/posts/10165269848480355 — опубліковане на його особистій фейсбук сторінці, вважаємо за необхідне повідомити таке.

Останнє оновлення на П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:58 Детальніше...

Танатологія 4

У вільному доступі збірник статей і дискусій щодо археологічних досліджень поховань «Танатологія». Це свіжий номер електронного часопису "Місто: історія, культура суспільство".

Останнє оновлення на Понеділок, 22 лютого 2021, 17:08 Детальніше...

BBC News Україна: інтерв’ю з Сергієм Нємцевим

BBC News Україна опублікували пізнавальне інтерв’ю з Сергієм Нємцевим, керівником археологічної експедиції Херсонського державного університету, членом херсонського відділення САУ (https://www.bbc.com/ukrainian/features-56040400).

Останнє оновлення на Понеділок, 22 лютого 2021, 16:59 Детальніше...

Знахідка Олени. Художній фільм на замовлення САУ. 6 серія

Фінальна серія. Фінальне рішення. «Дає нам відчуття причетності до чогось важливого», — як каже голос за кадром.

А ще відчуття гармонії. У спогляданні Наукових фондів Інституту археології НАН України. У тембрі голосу, що супроводжує кадри життя середньостатистичного містечка. У мелодії, що ідеально озвучує гармонію з собою, чи раніше б казали — зі своєю совістю.

Останнє оновлення на Неділя, 14 лютого 2021, 10:54 Детальніше...

Сторінка 18 з 75

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Legio Historica
Проєкт створений студентами та випускниками історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як відповідь на міфи, фейки та фальсифікації від тих, хто "дізнався правду". Команда проєкту поєднує фаховість із крутими форматами, які дозволять вам дізнаватись про минуле із захопленням.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Ви знаходитесь тут: Головна