Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Програма "Культура.Live" на "Радіо Культура". Держава vs науковці: чому Інститут археології втрачає приміщення і що отримає натомість?

Завідувач відділу археології Києва ІА НАН України, голова Київського міського регіонального підрозділу САУ Всеволод Івакін надав коментарі з приводу загрозливої ситуації з можливою втратою приміщень київськими археологічними експедиціями у прямому ефірі програми "Культура.Live" на "Радіо Культура". Початок обговорення теми на запису — 13:25.

Ведучий програми: Денис Денисенко.

Останнє оновлення на П'ятниця, 18 грудня 2020, 22:03

«Археологічні пам'ятки і війна»: посібник-пам'ятка з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ

11 грудня в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг «”Археологічні пам'ятки і війна”: презентація посібника-пам'ятки з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ». Посібник підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Організатор брифінгу: Всеукраїнське громадське об’єднання «Спілка археологів України». Інформаційна підтримка брифінгу: Український кризовий медіа-центр, Інститут археології НАН України.

Посібник покликаний зорієнтувати військових у ситуаціях загрози нищення археологічної спадщини в зоні бойових дій. У доступній формі запитань та відповідей методичка розповідає про те, як дбати про археологічну спадщину під час війни та чому турбота про неї важлива у боротьбі за наше майбутнє.

Збірник у форматі .pdf за посиланням

Останнє оновлення на П'ятниця, 11 червня 2021, 21:56 Детальніше...

Звернення ВГО «Спілка археологів України» до голови КМДА В. В. Кличка з приводу загрозливої ситуації щодо основних баз археологічних досліджень у м. Києві

35-2020 від 08. 12. 2020 р.

Київському міському голові В. В. Кличку

Вельмишановний Віталію Володимировичу!
ВГО «Спілка археологів України» на сьогодні об’єднує майже всіх професійних археологів нашої країни. Переважна більшість з них є співробітниками Інституту археології НАН України і, зокрема, проводять дослідження у місті Києві. Праці київських археологів відомі у всіх куточках світу, а Інститут археології НАН України давно вважається одним з основних наукових центрів вивчення проблем давнього міста. Нас не може не турбувати та загрозлива ситуація, що склалася відносно основних баз цих досліджень і може призвести до повного припинення їх діяльності.

Останнє оновлення на Середа, 09 грудня 2020, 19:57 Детальніше...

Анонс брифінгу: «Археологічні пам'ятки і війна»

Презентація посібника-пам'ятки з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ.

11 грудня об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться пресбрифінг «Археологічні пам'ятки і війна»: презентація посібника-пам'ятки з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ. Запрошуємо приєднатись онлайн.

Останнє оновлення на Середа, 09 грудня 2020, 19:58 Детальніше...

Археологія для дітей

«Відкривачі праісторії: як працюють археологи» — нова науково-популярна книга Володимира Тиліщака, члена Київського обсласного підрозділу САУ.

Останнє оновлення на Неділя, 06 грудня 2020, 19:19 Детальніше...

Сторінка 20 з 75

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Ви знаходитесь тут: Головна