Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі VІ Міжнародної літньої польової археологічної школи.

Організаторами заходу є Інститут археології НАН України, Комунальна установа «Історико культурний заповідник “Більськ”» Полтавської обласної ради та ВГО «Спілка археологів України». Робота Школи буде відбуватись на території ІКЗ «Більськ» з 10 по 25 липня 2020 року.

Заплановано продовження розкопок поселення та грунтового могильника V—IV ст. до н. е. на Барвінковій Горі у межах Більського археологічного комплексу, серія теоретичних та практичних занять (проведення геофізичної зйомки, робота з нівеліром, тахеометром, квадракоптером тощо).

Більше інформації у координаторів заходу.

Координатори проєкту:
Гречко Денис Сергійович, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ;
Корост Ігор Іванович, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 

VI International Summer Field Archaeological School

Organizers: Institute of Archaeology of the National Academy of Sciences of Ukraine, Municipal institution «Historical and Cultural Reserve “Bilsk”», The All-Ukrainian Public Association of Archaeologists.

Project Coordinators:
Grechko Denys, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ;
Korost Igor, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

The base of the field school will be a territory of the IKZ «Bilsk».

Dates July 20—25. 2020.

More information from the coordinators of the event. Applications for participation in the field school are accepted until July 1, 2020.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Ви знаходитесь тут: Новини Оголошення Запрошуємо до участі у VІ Міжнародній літній польовій археологічній школі у Більську