Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Протокол № 2
засідання правління ВГО «Спілка археологів України»
м. Київ
4 березня 2019 р.

ПРИСУТНІ: голова САУ Я. Гершкович, секретар Л. Мироненко, Д. Гречко, Є. Синиця, О. Малишев, А. Корвін-Піотровський, В. Івакін.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
1. Про проведення разом з ІА НАНУ наукового семінару «Археологія на окупованих територіях та зонах збройних конфліктів» у межах Всеукраїнського фестивалю науки.
2. Про утворення відокремлених підрозділів Спілки археологів України (далі САУ).
3. Різне.

СЛУХАЛИ:
1. Про проведення разом з ІА НАНУ наукового семінару «Археологія на окупованих територіях та зонах збройних конфліктів» (Я. Гершкович, А. Корвін-Піотровський).
УХВАЛИЛИ: Затвердити проведення у межах Всеукраїнського фестивалю науки наукового семінару «Археологія на окупованих територіях та зонах збройних конфліктів», що пройде 16 травня 2019 р. о 14:00 в Археологічному музеї Інституту археології НАН України. Запросити виступити з доповідями С. Теліженко, С. Харді, О. Малишева (згоди отримані), В. Баранова, Е. Аблялімову. До участі у семінарі запросити представників Міністерства культури України, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства інформаційної політики України, Прокуратури АР Крим, Комітету з питань культури та духовності ВР, фахівців-пам’яткоохоронців з областей, де триває переобладнання державного кордону між Україною та Російською Федерацією (проект «Стіна»), а також представників преси.
2. Про утворення відокремлених підрозділів САУ (Д. Гречко, Я. Гершкович, О. Малишев).
УХВАЛИЛИ:
1. Зібрати всю необхідну інформацію для юридичної реєстрації підрозділів: Вінницького, Волинського, Дніпровського, Донецького, Житомирського, Запорізького, Івано-Франківського, Київського, Київського обласного, Кропівницького, Кримського (тимчасове базування поза АР Крим), Луганського, Львівського, Миколаївського, Одеського, Полтавського, Рівненського, Сумського, Тернопільського, Ужгородського, Харківського, Херсонського, Хмельницького, Черкаського, Чернівецького, Чернігівського.
3. Різне.
УХВАЛИЛИ: 1. Затвердити проект Є. Синиці на участь у конкурсній програмі Українського культурного фонду 2019 р.
2. В. Івакіна, як голову одного з найбільших відокремлених підрозділів САУ, на майбутніх загальних зборах ввести до складу Правління.
3. Надати на видання збірки Sclavenia Terra 1000 гривен, враховуючи, що більшість авторів є членами САУ та сплачують членські внески.

Голова правління, доктор історичних наук Я. П. Гершкович
Секретар правління, кандидат історичних наук Л. В. Мироненко

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Архів випусків журналу «Археологія» (з 2008 р.)
на сайті Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

Ви знаходитесь тут: Про нас Протоколи засідань Протокол № 2, 4 березня 2019