Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Третій Міжнародний літній практикум з археологічної керамології
Інформаційне повідомлення

Організатори
Національна академія наук України, Інститут керамології — відділення Інституту народознавства НАН України; Міністерство культури України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному, Міністерство освіти і науки України, Полтавський національний педагогічний університет імені Володимира Короленка, Громадська організація «Конгрес українських керамологів»

Партнери
Всеукраїнська громадська організація «Спілка археологів України», Громадська спілка «Останній бастіон»

Запрошуються
Археологи, керамологи, краєзнавці, студенти-практиканти вищих навчальних закладів України та зарубіжжя (у супроводі керівника практики).

Час
15 червня — 03 липня 2019 року

Місце
Археологічні розкопки:
• Об’єкт І — майданчик городища в Міських Млинах (с. Міські Млини, Зіньківський район, Полтавська область).
• Об’єкт ІІ — фортеця Опішного доби козацтва (смт Опішне, Зіньківський район, Полтавська область).
• Об’єкт ІІІ ‒ Глинський археологічний комплекс (с. Глинське, Зіньківський район, Полтавська область).
Експериментальна археологія та керамологія:
• Об’єкт І — експериментальний майданчик експедиції на території Музею-заповідника (смт Опішне, Зіньківський район, Полтавська область)

Розміщення
Наметове містечко на базі експедиції

Мета
• вивчення та збереження культурної спадщини України;
• проведення наукових археологічних розкопок на території городища в Міських Млтинах та Глинського археологічного комплексу слов’яно-руської доби; роботи на Опішнянській фортеці козацького часу.
• ознайомлення з сучасними тенденціями розвитку української та європейської археологічної керамології;
• набуття практичних і теоретичних навичок роботи з археологічною керамікою;
• отримання початкових знань про матеріали, техніку й технологію гончарної справи;
• залучення до археологічних і керамологічних досліджень студентів, аспірантів та молодих науковців;
• популяризація культурної спадщини України.

Фінансування
Оплата проїзду та часткового харчування — за кошти відряджуючої сторони. Приймаюча сторона частково забезпечує харчування і розміщення учасників. Навчальна та культурна програма, археологічна, гончарна й керамологічна практика — безкоштовно.

Документування
Учасники отримують сертифікати про стажування за програмою Міжнародного літнього практикуму з археологічної керамології та можливість безкоштовної публікації своєї наукової розвідки в збірнику наукових праць молодих учених

Куратори
Юрій Пуголовок
— керамолог, археолог, науковий співробітник Відділу палеогончарства Інституту керамології — відділення Інституту народознавства НАН України, старший науковий співробітник Відділу археологічної кераміки Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, член ГО «Конгрес українських керамологів», Голова Полтавського обласного відділення ВГО «Спілка археологів України»; керівник Слав’яно-руської археологічної експедиції Інституту керамології — відділення Інституту народознавства НАН України та Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, кандидат історичних наук, куратор Практикуму;
Оксана Коваленко — керамолог, археолог, науковий співробітник Відділу палеогончарства Інституту керамології — відділення Інституту народознавства НАН України, доцент Кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, член ГО «Конгрес українських керамологів», член ВГО «Спілка археологів України», кандидат історичних наук, доцент, куратор Практикуму студентів-практикантів;
Вікторія Котенко — керамолог, археолог, провідний науковий співробітник Відділу археологічної кераміки Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, молодший науковий співробітник Відділу палеогончарства Інституту керамології — відділення Інституту народознавства НАН України, член ГО «Конгрес українських керамологів»;член ВГО «Спілка археологів України», кандидат історичних наук, куратор лекторію Практикуму

Контактна інформація
050 988 6225 (Юрій Пуголовок)
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Адреса оргкомітету
Партизанська, 102, Опішне, Полтавщина, 38164, Україна
Тел. (+38 05353) 42175, 42415 Факс (+38 05353) 42175

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Відлуння віків
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Ви знаходитесь тут: Новини Конференції Третій Міжнародний літній практикум з археологічної керамології