Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Шановні спільчани, шановні друзі та колеги!

Рік, що минає, був надскладним та драматичним для нашої держави, для всіх нас. Він багато в чому змінив наші уявлення про сучасний світ, про майбутнє України та наше особисте місце в ньому.

Чимало археологів вже були чи потепер знаходяться у лавах Збройних сил України та добровольчих батальйонів. Серед них колеги з Миколаєва, Києва, Харкова, Луцька та багатьох інших міст (Олександр Смирнов, Тарас Милян, Борис Остапець, Юрко Долженко, Михайло Сичов, Олексій Крютченко, Євген Ланг, Денис Бондаренко, Ден Міліцин, Павло Васільєв, Олексій Лаптєв, Олександр Григорчук, Микола Андрієвський...). Відчутну допомогу військовим як волонтер надає волинський археолог Олексій Златогорський (хай вибачать ті, кого не згадали, адже не маємо вичерпної інформації). Всім їм наша шана та глибокий уклін.

Наступний 2015 рік буде не менш важким. Бажаємо вам гідно пройти всі випробування і, як завжди, плідно працювати в ім’я нашої безсмертної науки — археології.

Миру, щастя, здоров’я всім вам та вашим рідним та близьким.

Правління ВГО «САУ»

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

"Библиотека истории"
Велика кількість історичної літератури.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Ви знаходитесь тут: Новини Оголошення З новорічними святами!