Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

13 грудня о 10:00 відбулася пресконференція-презентація кампанії «Паспорт твоєї ідентичності». Проєкт має на меті дослідити матеріальну культурну спадщину українців та популяризувати її серед широкої аудиторії. Понад 16000000 українців мають закордонний паспорт. Але далеко не всі можуть назвати хоча б половину пам’яток, зображених на його сторінках. Тож завдяки комунікаційній кампанії, інформація про ці об’єкти та артефакти стане відомою широкому колу громадян, сприятиме розширенню їхніх знань про українську історію та культуру.

Учасники:
✔ Юрій Пуголовок — керівник проєкту, археолог, кандидат історичних наук, заступник голови правління ВГО «САУ», старший науковий співробітник ДП НДЦ «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України;
✔ Наталія Кривда — докторка філософських наук, професорка Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
✔ Ірина Шостак — СЕО та маркетинговий лід linza agency;
✔ Олена Зенченко — артдиректорка linza agency;
✔ Анна Яненко — історикиня, музейниця, кандидатка історичних наук, членкиня правління ВГО «САУ», заступниця завідувача відділом Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра»;
✔ Євген Синиця — історик, археолог, кандидат історичних наук, голова правління ВГО «САУ», доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Чому це цікаво?
Замки, скіфське золото та ракета «Зеніт». Що об’єднує ці речі та до чого тут закордонний паспорт? Під час прес-конференції ви зможете отримати відповіді на ці та інші питання.

Залучені експерти-спікери:
▪ розкажуть, як символічні речі формують нашу ідентичність;
▪ покажуть, яким чином планують провести глядача сторінками української історії, відображеними в закордонному паспорті.

Кожне зображення в закордонному паспорті має певне символічне значення. До прикладу — Софія Київська — символ Княжої Русі-України та сучасного Києва. Колони Херсонесу є не лише історичним об’єктом, а й місцем Хрещення та символом українського Криму.

Формат заходу: офлайн та онлайн.
Захід відбуватиметься в прес-центрі Український кризовий медіа-центр за адресою: м. Київ, Український дім, вул. Хрещатик, 2. Захід транслюватиметься на сайті, Facebook та YouTube-каналі Українського кризового медіа-центру, а також на нашій сторінці Facebook. Проєкт реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швеції та Швейцарії.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

Архів випусків журналу «Археологія» (з 2008 р.)
на сайті Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Ви знаходитесь тут: Новини Проєкти Паспорт твоєї ідентичності, 3