Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Колеснікова Вікторія Анатоліївна

КОЛЕСНІКОВА Вікторія Анатоліївна

Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, історичний факультет, 1983 р. Національний університет „Києво-Могилянська академія”, Школа соціальної роботи, 2001 р. Кандидат історичних наук з 2006 року. Дисертація.

Основне місце роботи: завідуюча Науковою бібліотекою Інституту археології НАН України (з 1991 року по теперішній час) iananu.org.ua. Старший науковий співробітник Національного музею Революції Гідності (сумісник з 2017 року по теперішній час).

Досвід роботи: науково-адміністративна діяльність, науково-інформаційне забезпечення дослідницької діяльності; керівництво проектами, науково-організаційна діяльність; науково-дослідницька діяльність (дослідження в галузі історії науки, зокрема інституціональної історії ); організація конференцій та виставок.

Є автором наукових праць (понад 60-ти) у тому числі 4-х монографічних (індивідуальних та колективних). А також співавтором стратегічних та аналітичних документів.

Систематично набуває та застосовує на практиці нові знання, зокрема у сфері проектної діяльності (через участь у тренінгових курсах, школах, семінарах по проектному менеджменту, підготовці проектних пропозицій, адвокаційній діяльності, аналізу політики, більшість з яких була організована в рамках діяльності Реанімаційного пакету реформ (https://rpr.org.ua/). Має сертифікат учасника Школи соціального проектування та грант-менеджменту «Спадщина», яка проходила за підтримки УКФ. https://www.facebook.com/groups/heritage.gm.ucf/.

Членом ВГО «САУ» є з 2016 року. Була ініціатором та менеджером проєктів ВГО «САУ» за підтримки УКФ 2020 року.

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Архів випусків журналу «Археологія» (з 2008 р.)
на сайті Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

YouTube-канал "Реальна історія"
Ведучий каналу Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія.

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

Ви знаходитесь тут: Про нас Керівні органи