Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ми хочемо познайомити вас із нашими представниками на місцях і для цього розпочинаємо рубрику про наші середки. Ви дізнаєтесь, хто є членами Спілки в кожній області, чим вони займаються і навіть чого прагнуть. Але не забувайте, що Спілка — як живий організм, хтозна, може завтра і ви можете долучитися до якогось осередка і стати частиною великої та розгалуженої команди САУ.

Починаємо з полтавського осередка. І він презентував себе одразу кількома засобами: відеоролик, прес-конференція та ще багато цікавої інформації на власній сторінці в соцмережах facebook.com, academia.edu і власному YouTube каналі.

Осередок створений у 2014 році. Працює за кількома напрямами:
- популяризує археологічні пам’ятки області;
- співпрацює з музейним та навчальними закладами, з місцевими ЗМІ;
- запобігає нищенню культурної спадщини;
- бере участь і організовує археологічні дослідження.

Із 2015 року Полтавський підрозділ виступає співорганізатором досліджень на Глинському археологічному комплексі; з 2017 по 2019 роки співорганізатор Міжнародного літнього практикуму з археологічної керамології; з 2020 року співпрацює з археологічною школою «BARBARICUM».

Співорганізатор:
- І Міжнародний літній практикум з археологічної керамології (2017);
- ІІ Міжнародний літній практикум з археологічної керамології (2018);
- ІІІ Міжнародний літній практикум з археологічної керамології (2019);
- Міжнародний науковий симпозіум “Кераміка як маркер міжкультурних зв'язків давнього населення України: імпорти, запозичення, імітації”, 13—14 липня 2018 року;
- Міжнародний науковий керамологічний симпозіум “Горно в гончарній культурі народів Світу”, 5—7 травня 2021 року.

Хто голова і хто члени полтавської команди можна подивитися безпосередньо на сайті САУ та на YouTube каналі Спілки.

Полтавський регіональний підрозділ

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Історичний вебінар \ Historical Webinar
Канал презентує тематичні доповіді фахових істориків, конференції, огляд книжок та історичних фільмів, що висвітлюють, насамперед, різні періоди історії України, Польщі, РФ, інших держав Центральної та Східної Європи, питання українсько-польських, українсько-білоруських та українсько-російських взаємин.

Археологія Дубенщини
Сайт присвячений археології та історії м. Дубна і Дубенського району Рівненської області, а також близьких територій (Віталій Ткач).

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Ви знаходитесь тут: Новини Хроніка Полтавський осередок САУ