Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Оголошення

Щодо захисту честі та гідності членів ВГО «САУ»

У відповідь на звернення біолога та популяризатора науки Олексія Болдирєва, — https://www.facebook.com/oleksiy.boldyriev/posts/10165269848480355 — опубліковане на його особистій фейсбук сторінці, вважаємо за необхідне повідомити таке.

Останнє оновлення на П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:58 Детальніше...

Анонс брифінгу: «Археологічні пам'ятки і війна»

Презентація посібника-пам'ятки з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ.

11 грудня об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться пресбрифінг «Археологічні пам'ятки і війна»: презентація посібника-пам'ятки з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ. Запрошуємо приєднатись онлайн.

Останнє оновлення на Середа, 09 грудня 2020, 19:58 Детальніше...

Палеоґрунтознавчі дослідження в Україні он-лайн

З метою вирішення питань із подальшого розвитку та надання доступу до наявної БД на цьому етапі ми створили інтернет ресурс (paleosoil-holocen.info), де можна отримати інформацію про об’єкти палеоґрунтознавчих досліджень, а також повідомити про нові та виявлені.

Автори: Анатолій Кушнір, Олександр Лейберюк

Останнє оновлення на П'ятниця, 09 лютого 2024, 16:25 Детальніше...

Спростування

У мережі Інтернет на порталі Спілки археологів України за посиланням http://vgosau.kiev.ua/novyny/arkheolohichni-doslidzhennya/1117-arkheolohichni-rozkopky-lytovezh вміщено матеріал «Археологічні розкопки пізньосередньовічного Литовежа на Волині» (без зазначення автора). В названому матеріалі міститься певна недостовірна інформація, а саме: «Дослідження на городищі у с. Литовеж Іваничівського райну Волинської області восени 2020 р. провів Литовезький загін охоронної археологічної експедиції від Інституту археології НАН України під керівництвом Сергія Панишка». Просимо читачів взяти до уваги, що Інститутом археології Національної академії наук України ніколи не створювалось «Литовезький загін охоронної археологічної експедиції», а вказаний у названому матеріалі Сергій Панишко не є начальником будь-якого підрозділу Інституту археології, так само як він не є і співробітником Інституту археології.

З повагою,
Директор Інституту археології НАНУ Чабай В. П.

Останнє оновлення на Четвер, 26 листопада 2020, 14:28

Запрошуємо долучитись до формування збірника "Археологічні дослідження в Україні — 2020"!

Останнє оновлення на Четвер, 26 листопада 2020, 15:17 Детальніше...

Сторінка 4 з 11

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Германо-слов'янська археологічна експедиція ХНУ ім В.Н. Каразіна
Український пам’яткоохоронний інтернет-ресурс.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

Legio Historica
Проєкт створений студентами та випускниками історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як відповідь на міфи, фейки та фальсифікації від тих, хто "дізнався правду". Команда проєкту поєднує фаховість із крутими форматами, які дозволять вам дізнаватись про минуле із захопленням.

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

LIKБЕЗ. Історичний фронт
Метою проєкту є популяризація історії України у найрізноманітніших форматах, оскільки саме адекватне бачення минулого є підставою української ідентичності та запорукою єдності країни. Початковою мотивацією для створення проєкту стала інформаційна протидія російській пропаганді, в якій історична риторика займає дуже вагоме місце.

YouTube-канал "Світлотінь"
Проєкт, який популяризує історію України і світу та зосереджений здебільшого на XX столітті. На youtube-каналі проєкту Ви знайдете добірку відео про те, якою була Україна сто років тому. Досить часто розглядаються певні етнографічні цікавинки України. Також розглянуті важливі аспекти всесвітньої історії.

Ви знаходитесь тут: Головна