Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Золото скіфів повертається з Нідерландів

З історичною перемогою, дорогі друзі!

Закон таки перемагає. Експонати з виставки у Нідерландах повертаються в Україну. Члени правління Спілки Олександр Малишев, кандидат юридичних наук, і Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури з питань євроінтеграції, вже другий день діляться зі ЗМІ коментарями.

Останнє оновлення на Середа, 27 жовтня 2021, 22:30 Детальніше...

Микола Томенко про невідкладні заходи щодо захисту археологічної спадщини

Український політик та громадський діяч, ініціатор та організатор загальнонаціональних акцій «Сім чудес України», «Сім чудес Києва» та ін., культурологічного світоглядного веб-порталу «Рідна країна» Микола Томенко у дописі «Армія “шукачів скарбів” — мародерів старожитностей грабує Україну?» привернув увагу громадськості та можновладців до статей Семюеля Ендрю Харді та Анджея Якубовського щодо активізації тіньового ринку археологічних знахідок в Україні протягом останніх років.

Останнє оновлення на Вівторок, 26 жовтня 2021, 09:33 Детальніше...

Українська підводна археологія святкує поповнення новим виданням

О. І. Смирнов, А. С. Островерхов. Гідроархеологія та історична географія північно-західного Надчорномор’я: досягнення, проблеми, перспективи. Миколаїв: Видавництво Ірини Гудим, 2021.

Останнє оновлення на Вівторок, 26 жовтня 2021, 09:28 Детальніше...

Миколаївський підрозділ

Спілка об’єднує різних людей: за віком, статусом, уподобаннями та ін. Це нас тільки збагачує, а ще те, що ми утворюємо цілу мережу. Миколаївський підрозділ — активна частина нашої мережі. Його члени керують і беруть участь в археологічних експедиціях на пам’ятках:
- Дикий Сад,
- Березань,
- Ольвія,
- Вікторівка 1,
- Чорноморка.

Останнє оновлення на Неділя, 24 жовтня 2021, 11:40 Детальніше...

Палеолітичні стоянки на місці Великої кільцевої дороги

Інформаційний банер від Рятівної археологічної служби показує, які давні люди жили на місці майбутньої великої кільцевої дороги навколо Києва. В ньому чітко, коротко — про найголовніше. Усе це вдалося дізнатись завдяки археологічним розвідкам перед будівництвом дороги (ВКАД) на ділянці від автомобільної дороги Київ—Ковель—Ягодин (М-07) до автомобільної дороги Київ—Чоп (М-06). Наприклад, у Бучанському районі, археологи виявили три стоянки давніх людей, яким понад 10 тис. років. Стоянки датують часом фінального палеоліту. В той час жили племена первісних мисливців, що вели динамічний спосіб життя та виживали завдяки полюванню, і облаштовували тимчасові стоянки на шляхах міграції тварин, зокрема, оленів, биків, кабанів.

Останнє оновлення на П'ятниця, 22 жовтня 2021, 12:30 Детальніше...

Сторінка 10 з 75

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

Blue Shield
Робота для охорони культурної спадщини у світі з координації підготовки і реагування на надзвичайні ситуації (сайт англійською мовою).

Legio Historica
Проєкт створений студентами та випускниками історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як відповідь на міфи, фейки та фальсифікації від тих, хто "дізнався правду". Команда проєкту поєднує фаховість із крутими форматами, які дозволять вам дізнаватись про минуле із захопленням.

YouTube-канал "Твоя підпільна гуманітарка"
Цей проєкт не є власне історичним, а розглядає ширше коло гуманітарних питань. Та для тих, хто прагне вивчати історію в ширшому контексті, — неабияка знахідка, адже тут і про розвиток української мови, літератури, культури в найрізноманітніших проявах.

Історичний вебінар \ Historical Webinar
Канал презентує тематичні доповіді фахових істориків, конференції, огляд книжок та історичних фільмів, що висвітлюють, насамперед, різні періоди історії України, Польщі, РФ, інших держав Центральної та Східної Європи, питання українсько-польських, українсько-білоруських та українсько-російських взаємин.

YouTube-канал "Історія без міфів"
Канал розповідає про всі періоди історії та різні спектри питань: політичні, воєнні, економічні, історії міжнародних відносин, мистецтва та спорту, біографії видатних особистостей. Часто запрошують у гості в якості спікерів-експертів із науково-дослідних інститутів, історичних музеїв та університетів, в тому числі "спілчан".

Книги за Македония
Література з історії та етнографії Болгарії й Македонії.

Ви знаходитесь тут: Головна