Cпілка археологів України

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Знайомтесь: Владислав Чабанюк

Продовжуємо знайомитись!

Владислав Чабанюк — член черкаського осередку САУ, музейник, археолог, викладач, аматор-кінематографіст (що знімає професійні фільми), подвижник, людина, яка захоплює кожного, хто з ним стикається.

З 2002 року Владислав очолює Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» у своєму рідному селі Легедзиному на Черкащині. Перед тим було навчання у Вінницькому педагогічному (тепер Вінницький університет), вчителювання на Вінниччині та у Легедзиному, влітку — робота в «трипільських» експедиціях під керівництвом Володимира Опанасовича Круца, створення народної кіностудії «Мальва». Саме Володимир Круц ініціював створення музею-заповідника, а від цієї ідеї до втілення минуло майже десять років. Завдяки захопленню справою та шаленій позитивній енергії Владислава Чабанюка та зібраній ним команді місцевий Заповідник став знаним, а на його щорічні купайлівські свята та трипільські толоки люди з’їжджаються звідусіль. Події цього року можна було б назвати дивом, якби вони не базувалися на усьому попередньому доробку команди, — наразі у будівлі Заповідника відбуваються ремонтні роботи (утеплення, прокладка комунікацій, облаштування водопостачання та каналізації тощо). Роботи фінансуються ПроКредит Банком, а будівельні матеріали надає компанія Caparol. Ремонт просувається швидкими темпами. Обіцяють завершити до Дня Незалежності. Наступним етапом має стати оновлення експозиції. Тож, приїжджайте до Легедзиного, вітайте Владислава Чабанюка з досягненнями та обов’язково подивіться у День Прапора (23 серпня) фільм кіностудії «Мальва» «Чорний козак» який буде транслюватися по 48 TV каналах.

Дізнатися більше про Заповідник та подивитися купу чудових професійних фото можна тут: https://www.facebook.com/trypilska.kultura/

Останнє оновлення на Четвер, 26 листопада 2020, 20:08 Детальніше...

Гранти від Українського культурного фонду

Шановні колеги!

Звертаємо вашу увагу на два нових проєкти, які зараз оголосив Український культурний фонд:

- Культура в часи кризи: інституційна підтримка Подача проектної заявки на конкурс: 30.07.2020—14.08.2020.
Реалізація програми: до 31 грудня 2020 року.
Деталі за посиланням https://ucf.in.ua/m_programs.
На цю програму варто звернути увагу культурним інституціям різних форм власності у т. ч. місцевим музеям, заповідникам тощо.

- Культура плюс.
Подача проектної заявки на конкурс: 03.08.2020—31.08.2020.
Реалізація програми: до 15 вересня 2021 року.
Деталі за посиланням https://ucf.in.ua/m_programs.
В рамках цієї програми обов’язковою умовою є партнерство організацій, які представляють різні галузі.

Для отримання детальної інформації про ці проекти ви також можете переглянути вебінари на YouTube каналі Українського культурного фонду https://www.youtube.com.

Зверніть увагу, що заявник може податися лише на одну з цих двох програм.

Останнє оновлення на Середа, 25 листопада 2020, 15:36

Човен, що приплив з минулого. Новини з Полісся

Останнє оновлення на Четвер, 26 листопада 2020, 20:47 Детальніше...

Аналітична записка Національного інституту стратегічних досліджень "Інституційні та правові проблеми збереження культурної спадщини"

Останнє оновлення на П'ятниця, 27 листопада 2020, 15:02 Детальніше...

Проєкт "Посилення спроможності професійної спільноти задля адвокації археологічної спадщини України"

Друзі, вітаємо і ділимось радісною новиною!

ВГО “Спілка археологів України” замислилась над своїм інституційним розвитком, подала заявку на конкурс Український культурний фонд і здобула перемогу! Наш проєкт “Посилення спроможності професійної спільноти задля адвокації археологічної спадщини України” посів 2 місце у своєму лоті за підсумками експертного оцінювання УКФ. Через карантин та зменшення фінансування УКФ проєкт довелось суттєво переформатувати, публічні заходи перенести в онлайн формат та відкласти старт більше ніж на місяць. Попри ці складнощі, його нарешті розпочато. Ми віримо, що ініціатива, спрямована на розбудову мережі, стане потужним імпульсом для розвитку Спілки та усієї професійної археологічної спільноти.

Маємо на меті:
➡️сформулювати стратегічні пріоритети спільноти;
➡️напрацювати дієві механізми внутрішньої та зовнішньої комунікації;
➡️підсилити ефективність існуючої мережі осередків САУ та сприяти згуртуванню спільноти;
➡️підвищити вплив спільноти на політику у сфері захисту, адвокації, промоції, обліку та використання археологічної спадщини;
➡️попрацювати над новою айдентикою САУ, підготувати ряд тематичних документів та візуальну продукцію.

Новинами проєкту ділитимемось тут, а також очікуватимемо на зворотній зв’язок зі спільнотою та конструктивну критику з вашого боку.

Останнє оновлення на Четвер, 26 листопада 2020, 16:01 Детальніше...

Сторінка 25 з 75

Пошук

Контакти

spilka.arch.ukraine@gmail.com
Ми в соцмережах

Поточний проєкт Спілки

Сплата членських внесків

Корпоративна карта Приватбанку для сплати внесків 4246 0010 6613 5355
Детальніше

Інтернет-ресурси

УКУЛЬТУРА / UCULTURE
Платформа для знайомства з українською культурою. Від професійних дослідників культури. Тут розповідають про українську культуру не через перелік дат, імен і фактів, а через історії про людей. Про що вони мріяли, яким був їхній побут, якими цінностями вони керувалися, що їх надихало. І головне, разом шукаємо відповідь на питання — як ці історії впливають на нас і визначають наше сьогодення.

YouTube-канал "Локальна історія"
Сам проєкт стартував у 2013 р., а з 2018 р. має низку відеопроєктів про минуле України та світу. Тут ви знайдете багато різних "подкастів" та "списків відтворення" про різні аспекти життя, історії та археології України. На каналі виступають різні дослідники, а також є розділі щодо "усної історії" — свідчення живих очевидців різних подій.

Сайт "Историческая библиотека"
Великий обсяг літератури з археології в html-форматі.

WAS: Популярна історія
Цей ресурс створений для розвінчання міфів, що світом править містика, щось надприродне та паранормальне. Автори доводять, що історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти. Канал «WAS: Популярна історія» розповідає про маловідомі історії, яскравих персонажів, важливі події.

Stratum plus
Архів журналу "Stratum plus".

Історичний вебінар \ Historical Webinar
Канал презентує тематичні доповіді фахових істориків, конференції, огляд книжок та історичних фільмів, що висвітлюють, насамперед, різні періоди історії України, Польщі, РФ, інших держав Центральної та Східної Європи, питання українсько-польських, українсько-білоруських та українсько-російських взаємин.

National Archaeological Record of Romania (RAN)
Великий архів румунської археологічної та історичної літератури.

Ви знаходитесь тут: Головна